Omgeving

De authentieke vestingstad Weesp is gelegen aan de oude handelsroute de Vecht en al jaren een populaire woon- en recreatiebestemming. Weesp heeft het allemaal. De allure van een stad, maar het de karakter en de knusheid van een dorp.

Weesp is een stad met een rijke historie met mooie grachten, twee haventjes, forten en vestingwallen. De stad is groot geworden door ondernemers in genotmiddelen zoals bier, zeep, brandewijn en chocolade. Ook daardoor is Weesp al eeuwenlang een plek van het goede leven. 

U kunt volop genieten van al het moois dat deze voormalige handelsstad aan de Vecht te bieden heeft. Weesp is ook super kindvriendelijk, er zijn veel faciliteiten voor kinderen.

Gezellig genieten

U heeft hier alle voorzieningen. Het historische centrum van Weesp telt honderdtal winkels. Slenter door de sfeervolle smalle straatjes met de leukste winkeltjes voor een heerlijke dag shoppen. De dagelijkse boodschappen doet u in het overdekte winkelcentrum Hogewey op nog geen paar minuten lopen. 

Lekker iets drinken op een terras? Of een hapje eten? Er is volop keuze. Weesp heeft een aantal gezellige restaurants en cafés met terras om heerlijk te genieten, daarvoor hoeft u niet naar Amsterdam. Maar als u wilt, dan bent u met de auto of trein in 10 minuten in de hoofdstad.

In Weesp is altijd wat te doen! In de zomer gebeurt er veel op het water en zijn de terrassen lekker vol. Daarnaast is de pittoreske binnenstad bruisend en gezellig. Het hele jaar door zijn er diverse culturele en culinaire evenementen, sportfestivals en toernooien. De laatste week van augustus staat Weesp in het teken van het Sluis- en Bruggenfeest.

Watersport en meer

Met de ligging aan de Vecht is Weesp echt een watersportstad.  Sloepen en jachten varen af en aan in de jachthavens van Weesp. Via de Vecht vaart u bijvoorbeeld naar het IJmeer bij Muiden of de Utrechtse binnenstad. Maar ook de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen liggen binnen bereik. 
De Vechtstreek is natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor heerlijke fietstochten, bijvoorbeeld naar het recreatiegebied rondom de Gaasperplas of het strand van Muiderberg. Fietsen is praktisch de tweede natuur van de inwoners van Weesp. 

Onderwijs

Voor onderwijs zitten kinderen in Weesp helemaal goed. Weesp heeft een zeer gevarieerd schoolaanbod. Van diverse basisscholen van verschillende signatuur (openbaar, christelijk, brede school, kunst-georiënteerd) tot middelbare scholen. Een daarvan heeft het predicaat 'Excellente School' en biedt tweetalig onderwijs.


© Thunnissen Groep 2023
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring